Een impressie van de nieuwe kazerne.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe kazerne. © DAT architectenbureau

Bouwplannen nieuwe brandweerkazerne Letterhoutem goedgekeurd

Sint-Lievens-HoutemDe zoneraad van Brandweerzone Vlaamse Ardennen heeft goedkeuring gegeven aan de plannen voor de vernieuwing van de kazerne op de Keiberg in Letterhoutem. “Onze brandweervrijwilligers zullen hierdoor in betere omstandigheden kunnen werken", laat burgemeester Tim De Knyf (NH) weten.

 1. Christophe Peeters houdt opmerkelijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeersen. “Dan winnen de amokmakers”
  PREMIUM
  Gent

  Christophe Peeters houdt opmerke­lijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeer­sen. “Dan winnen de amokmakers”

  De Blaarmeersen volledig afsluiten? Niet als het van Christophe Peeters afhangt. Hij liet in 2007 de omheining rond het recreatiedomein weghalen, specifiek omdat hij het domein toegankelijk wilde maken voor alle Gentenaars. Dat na de vechtpartij vorige woensdag de strandzone werd afgezet, vindt hij al een brug te ver. “Ik bedank feestelijk voor dit soort samenleving.”
 2. Politierechter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk
  Wetteren

  Politie­rech­ter Peter D’Hondt goochelt opnieuw met zware straffen: Patrick P. (27) moet vier jaar naar cel na zoveelste inbreuk

  Na acht jaar gereden te hebben zonder rijbewijs en elke veroordeling naast zich neer te leggen is het genoeg geweest voor politierechter Peter D’Hondt. Hij stuurt Patrick P. voor vier jaar naar de cel. Opmerkelijk: de man kon zijn eigen vonnis niet bijwonen omdat er te weinig agenten beschikbaar waren om hem over te brengen door het bezoek van president Joe Biden.