De vele duizenden bezoekers zochten vertier tot in de vroege uurtjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De vele duizenden bezoekers zochten vertier tot in de vroege uurtjes. © Frank Eeckhout

Besmettingen in Sint-Lievens-Houtem vijf keer hoger dan voor Winterjaarmarkt: “Covid Safe Ticket alleen was niet voldoende”

Sint-Lievens-HoutemDe geregistreerde coronabesmettingen in Sint-Lievens-Houtem liggen dinsdag en woensdag vijf keer hoger dan voor de Winterjaarmarkt. Nochtans zorgde de gemeente voor coronasafe-polsbandjes in de horeca en in de thematent op het Marktplein. “We waarschuwen al weken dat het Covid Safe Ticket enkel werkt in combinatie met andere maatregelen”, zegt viroloog Steven Van Gucht.

 1. Infrabel geeft beelden vrij van door trein aangereden wagen in Lede: "Ongevallen zullen er altijd zijn, maar veel kunnen vermeden worden”
  Lede

  Infrabel geeft beelden vrij van door trein aangereden wagen in Lede: "Ongevallen zullen er altijd zijn, maar veel kunnen vermeden worden”

  Spoornetbeheerder Infrabel gaf net de beelden vrij van het spectaculaire ongeval waarbij een op de sporen vastgereden wagen in Lede door een trein gegrepen werd. Daarmee wil Infrabel er op wijzen dat vaak te veel tijd verloren gaat vooraleer het noodnummer wordt gebeld én dat aan elke spooroverweg een sticker met alle door te geven info te vinden is.
 2. Karel en moeder Veerle bebossen samen met BOOST paardenweide: "Verjaardagsgeschenk voor kleinkinderen Guust (5) en Vic (4)”
  Erondegem/Vlierzele

  Karel en moeder Veerle bebossen samen met BOOST paardenwei­de: "Verjaar­dags­ge­schenk voor kleinkinde­ren Guust (5) en Vic (4)”

  In het deel van de Geelstervallei, ingesloten tussen de Overimpestraat en Molenbeek, in Erondegem plantten politici en mensen van de Oost-Vlaamse bosgroepen voor 1,3 hectare nieuw bos op de grond van Veerle De Wilde en haar zoon Karel De Schrijver uit Vlierzele. “Een ideale bestemming waaraan onze (klein)kinderen Vic (4) en Guust (5) later ook iets hebben.”
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Raadslid vraagt rolstoelvriendelijke picknicktafels maar vooral echte toegankelijkheid voor minder mobiele inwoners: “Er is wel een coördinator maar nog altijd geen degelijk sociaal beleid”
  PREMIUM
  ZOTTEGEM

  Raadslid vraagt rolstoel­vrien­de­lij­ke picknickta­fels maar vooral echte toeganke­lijk­heid voor minder mobiele inwoners: “Er is wel een coördina­tor maar nog altijd geen degelijk sociaal beleid”

  Gemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge (Vooruit) pleit voor rolstoelvriendelijke picknicktafels in Zottegem. “We moeten rolstoelgebruikers meer plaats geven in onze stad, letterlijk en figuurlijk”. Ook moet de stad werk maken van een echt toegankelijkheidsbeleid, wat al veel te lang aansleept volgens het raadslid.