Sint-Lievens-Houtem: Burgemeester Tim De Knyf (NH).
Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Lievens-Houtem: Burgemeester Tim De Knyf (NH). © Frank Eeckhout

BELOOFD IS BELOOFD. Sint-Lievens-Houtem, waar het goed toeven is voor jongeren maar nog veel fietspaden ontbreken

Sint-Lievens-HoutemDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Sint-Lievens-Houtem, dat meer accommodatie wil voor sport en jeugd en gaat voor veiliger wegen.

 1. Woonproject Eilandpark krijgt vorm: "Architectuur met knipoog naar het textielverleden"
  PREMIUM
  Sint-Lievens-Houtem

  Woonpro­ject Eilandpark krijgt vorm: "Architec­tuur met knipoog naar het textielver­le­den"

  Woonproject Eilandpark in het hart van Sint-Lievens-Houtem krijgt stilaan vorm. Het project stelt leefkwaliteit voorop en mikt met een mix van 26 appartementen, elf woningen (waarvan zes sociale woningen) en een commerciële ruimte op een divers publiek. “De gebouwen werden doordacht ingeplant, rekening houdend met oriëntatie, lichtinval, schaduw, privacy en de relatie met het Eilandbos", zegt CEO van ontwikkelaar Steenoven Bart Vanderdonckt.
 2. “Onze straat wordt een moordstraat”: vijf jaar lang elke zes minuten tientonner door smalle straten voor aanleg golfterrein
  PREMIUM
  Vlierzele/Oordegem

  “Onze straat wordt een moord­straat”: vijf jaar lang elke zes minuten tientonner door smalle straten voor aanleg golfter­rein

  Voor de aanleg van een golfterrein op de vroegere Ilva-stortplaats in Vlierzele krijgen heel wat inwoners uit Oordegem en Vlierzele vijf jaar lang elke zes minuten een tientonner door hun straat. Voor de vijf woningen die zowel op de aan- als de afrijroute liggen, is dat zelfs om de drie minuten. “Dit laten we niet gebeuren. Desnoods trekken we naar de rechtbank", klonk het op de infovergadering.
 3. Zijn de woningprijzen in Sint-Lievens-Houtem bij de duurste van Vlaanderen? Ontdek het hier!
  sint-lievens-houtem

  Zijn de woningprij­zen in Sint-Lie­vens-Hou­tem bij de duurste van Vlaanderen? Ontdek het hier!

  768.265 euro: dat is de gemiddelde prijs van een huis in de duurste gemeente van Vlaanderen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van notaris.be, die HLN kon inkijken. We verwerkten ze in onze HLN-Woonwijzer, zodat je kunt nagaan hoeveel een woning in Sint-Lievens-Houtem kost. En we stelden een top-tien samen met de duurste en goedkoopste locaties in provincie Oost-Vlaanderen.