Sint-Lievens-Houtem: Basisschool Hofkouter.
Volledig scherm
Sint-Lievens-Houtem: Basisschool Hofkouter. © Frank Eeckhout

Basisschool Hofkouter gaat inheemse bomen planten op schooldomein

Sint-Lievens-HoutemBasisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem gaat op zaterdag 11 februari een collectie inheemse bomen aanplanten op het schooldomein.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrijheid van de bevolking is onbeschrijfelijk"
  PREMIUM

  Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrij­heid van de bevolking is onbeschrij­fe­lijk"

  Vijf leerlingen uit de richting Verzorging van Atheneum Herzele zijn terug van een veertiendaagse stage in Gambia. Daar gaven ze twee weken les in de kleuterschool Picca, opgericht door Bellinda Van Der Eecken uit Herzele. “Hoe zij met weinig middelen de kinderen educatie geven en opvoeden is ongelofelijk”, vertelt leerlinge Kiana Vanderswaelmen. Een reisverslag.
  Herzele