2011 | Zo stonden de woningen er in 2011 bij. De woning van Rik Kiekens (rechts) werd toen gestut, die van familie Bovendaerde (links) werd onbewoonbaar verklaard.
Volledig scherm
2011 | Zo stonden de woningen er in 2011 bij. De woning van Rik Kiekens (rechts) werd toen gestut, die van familie Bovendaerde (links) werd onbewoonbaar verklaard. © Frank Eeckhout

24.000 euro voor onderzoek verzakte woning

SINT-LIEVENS-HOUTEMEerst 24.000 euro betalen, anders wordt het onderzoek naar de oorzaak van twee verzakte woningen in de Wittinck in Sint-Lievens-Houtem opgedoekt. "Niemand van de betrokken partijen wil nog betalen. Waarom ook? Het onderzoek loopt al meer dan zeven jaar en nog is er geen resultaat", zegt eigenares Irène Bovendaerde.

  1. Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorbereiding kan jou onrust en je nabestaanden bijkomend leed, onzekerheid of ruzie besparen”
    PREMIUM
    Lede/Overboelare

    Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorberei­ding kan jou onrust en je nabestaan­den bijkomend leed, onzeker­heid of ruzie besparen”

    De Coronacrisis zorgt er voor dat mensen hun zaakjes op orde willen hebben. In het voorjaar werd massaal opgeruimd, maar met de steeds verder stijgende cijfers en in de periode voor Allerheiligen wordt meer en meer aandacht besteed aan het voorbereiden van de dood. “Om die reden hebben we een driedelige praktische ‘doe’-gids gemaakt om mensen op weg te helpen”, vertellen coaches Anja en Dominieke.