Sofie D'hondt en haar dochtertje Noor.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie D'hondt en haar dochtertje Noor. © Joeri Seymortier

Vzw Kleine Held op rand van afgrond: “Als we niet snel meer geld inzamelen, is het einde van mijn meisje haar project onvermijdelijk”

Sint-LaureinsVzw Kleine Held van Sofie D’hondt uit Sint-Laureins dreigt eind oktober de boeken te sluiten indien er tegen dan geen financiële injectie komt. De vzw schenkt gratis startpakketten aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen, maar door een gebrek aan middelen spartelt het om het hoofd boven water te houden. “We hebben nu ruim 14.000 euro op de rekening staan, maar om te overleven hebben we we minimumbudget van 50.000 euro nodig. Het is dus vijf voor twaalf.”

  1. Rijke meubelgeschiedenis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgenoten hun brood in de meubelfabrieken”
    PREMIUM
    Eeklo

    Rijke meubelge­schie­de­nis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgeno­ten hun brood in de meubelfa­brie­ken”

    Ooit waren er 15 grote meubelfabrieken en tientallen kleinere meubelateliers in Eeklo. In de gouden jaren zeventig verdienden 1.500 Eeklonaars hun boterham in die meubelindustrie. Voor de KVVV Eeklo reden genoeg om die rijke meubelgeschiedenis te bundelen in de tentoonstelling ‘Uit het goede hout gesneden’. Wij duiken samen met de werkgroep meubelambacht in de Eeklose meubelgeschiedenis.