De vrienden Nathan, Candy en Mats uit Zelzate genieten volop van de Meetjeslandse kreken.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrienden Nathan, Candy en Mats uit Zelzate genieten volop van de Meetjeslandse kreken. © Kristof Vereecke

Echte Meetjeslanders trekken bij code rood niet naar de kust, maar naar de kreek: “Wil je daar alstublieft geen reclame voor maken?”

Code rood en dus trekt gans het land naar de kust. Behalve in het Meetjesland, daar trekken ze naar de kreek. Het Meetjesland is niet voor niks de thuis van de mooiste kreken van het land. Wij gingen coronaproof ‘pootje baden’ in de Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo en ontdekten een verborgen parel.

  1. Vzw Kleine Held op rand van afgrond: “Als we niet snel meer geld inzamelen, is het einde van mijn meisje haar project onvermijdelijk”
    PREMIUM
    Sint-Laureins

    Vzw Kleine Held op rand van afgrond: “Als we niet snel meer geld inzamelen, is het einde van mijn meisje haar project onvermijde­lijk”

    Vzw Kleine Held van Sofie D’hondt uit Sint-Laureins dreigt eind oktober de boeken te sluiten indien er tegen dan geen financiële injectie komt. De vzw schenkt gratis startpakketten aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen, maar door een gebrek aan middelen spartelt het om het hoofd boven water te houden. “We hebben nu ruim 14.000 euro op de rekening staan, maar om te overleven hebben we we minimumbudget van 50.000 euro nodig. Het is dus vijf voor twaalf.”