De beleidsmakers van Sint-Laureins aan het Godshuis. Ook zij krijgen heel wat vragen van de burgers.
Volledig scherm
PREMIUM
De beleidsmakers van Sint-Laureins aan het Godshuis. Ook zij krijgen heel wat vragen van de burgers. © Joeri Seymortier

240 asielzoekers in Godshuis? “Dorpsbewoners hebben schrik: uit ongerustheid en onwetendheid”

Sint-LaureinsHet nieuws dat er mogelijks 240 asielzoekers naar het Godshuis in Sint-Laureins zouden komen, houdt het polderdorpje in de greep. Er heerst vooral schrik. Ook al omdat er geruchten gaan dat het om 240 mannen zou gaan, en niet om gezinnen. “Er is vooral schrik uit ongerustheid en onwetendheid”, klinkt het. Wij gingen de sfeer meten.

  1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights:  “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
    PREMIUM
    Kaprijke

    Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

    De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”