De inkom van de Wintertuin van het Ursulineninstituut wordt beter toegankelijk
Volledig scherm
De inkom van de Wintertuin van het Ursulineninstituut wordt beter toegankelijk © David Legreve

Wintertuin krijgt toegankelijkere hoofdingang: “Zeker voor wie minder goed te been is, moet de onthaalinfrastructuur beter”

Onze-Lieve-Vrouw-WaverDe Wintertuin van het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver gaat haar hoofdingang toegankelijker maken voor mindervalide bezoekers. Het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCi) van de Vlaamse Overheid kent het project een investeringssubsidie van 57.000 euro voor bovenlokale culturele infrastructuur toe.

  1. Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelinge tot misskandidate: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslustig kunnen zijn”
    PREMIUM
    Lier

    Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslus­tig kunnen zijn”

    Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Ik heb in Kaboel heel wat dingen gezien die je eigenlijk niet wil zien: van schietpartijen op straat tot bomaanslagen.” Een opvallend levensverhaal.