Enkele gebruikers van het dagcentrum voor personen met een beperking aan de nieuwe gebouwen
Volledig scherm
Enkele gebruikers van het dagcentrum voor personen met een beperking aan de nieuwe gebouwen © David Legreve

Verhuis naar nieuwe zorgcampus Borgerstein staat in november gepland: “Oud seminariegebouw is charmant, maar verandering was noodzakelijk”

Sint-Katelijne-WaverDe nieuwe zorgcampus op de site van Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver opent op zaterdag 6 november de deuren van de verschillende nieuwe gebouwen op de site. Er kwamen onder andere een nieuw woonzorghuis en een gebouw dat onderdak biedt aan personen met een beperking. Het oud seminariegebouw krijgt verschillende invullingen.

 1. Meer dan honderd kinderen komen eerste verjaardag Skwibus vieren
  Sint-Katelijne-Waver

  Meer dan honderd kinderen komen eerste verjaardag Skwibus vieren

  De populaire kindermascotte Skwibus vierde vandaag zijn eerste verjaardag met een verjaardagsfeest voor alle kinderen uit Sint-Katelijne-Waver. Meer dan honderd kinderen kwamen langs op het feest op het binnenplein van het gemeentehuis. “Skwibus werd bij zijn lancering meteen warm onthaald door de kinderen in onze gemeente”, vertelt Jeroen Baeten (N-VA), schepen van Jeugd. “Sindsdien duikt hij overal op. Van de Buitenspeeldag tot de Gala-Avond van de Katelijnse Keien: hij is altijd van de partij. Hij ontving de nieuwjaarszangers aan het gemeentehuis, komt regelmatig op bezoek in onze kinderopvangen,…” Skwibus ontving veel tekeningen voor zijn verjaardag. De schepen kwam een verjaardagscadeautje afgeven. Verjaardagswensen zijn nog steeds welkom in de brievenbus van het gemeentehuis.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. Feest van Vlaanderen in Katelijne strikt De Romeo’s, Bart Kaëll en sfeermaker van vorig jaar
  Sint-Katelijne-Waver

  Feest van Vlaanderen in Katelijne strikt De Romeo’s, Bart Kaëll en sfeermaker van vorig jaar

  Sint-Katelijne-Waver viert op zondag 3 juli Feest van Vlaanderen met De Romeo’s, Bart Kaëll en Straffen Toebak, de sfeermaker van vorig jaar. Het evenement vindt plaats op het binnenplein van het gemeentehuis en start om 15.30 uur. “Om 16.30 uur begint het eerste optreden. Met De Romeo’s gaan we er meteen stevig tegenaan”, zegt schepen Jeroen Baeten (N-VA). “Daarna volgen Bart Kaëll (18 uur), de jonge lokale en veelbelovende dj Bram Delux (19 uur) en Straffen Toebak (20 uur). Deze laatste band was er vorig jaar ook en zorgde toen voor een geweldige ambiance. Vandaar dat we ze dit jaar opnieuw gevraagd hebben.” De toegang is gratis. Ook kinderanimatie en eet- en drankkramen zijn aanwezig.