Onder andere Dance@cademy ging met een Katelijnse Kei aan de haal
Volledig scherm
Onder andere Dance@cademy ging met een Katelijnse Kei aan de haal © Lokaal bestuur Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver reikt Katelijnse Keien 2021 uit: vrijwilligers vaccinatiecentrum, dansvereniging en buren bij de winnaars

Sint-Katelijne-WaverHet lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft haar Katelijnse Keien 2021 uitgereikt. Met deze erkenning wil de gemeente inwoners of verenigingen die uitblinken in vakgebied belonen en in de kijker zetten. In totaal werden er acht Katelijnse Keien overhandigt. 

  1. Zwalpende fietser heeft 3,1 promille alcohol in zijn bloed

    Zwalpende fietser heeft 3,1 promille alcohol in zijn bloed

    De politiezone Rivierenland heeft het afgelopen weekend een zeer dronken fietser uit het verkeer gehaald. Hij werd aangetroffen op de Guido Gezellelaan in Mechelen. “Hij reed al zwalpend in het midden op de rijbaan”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij zijn interceptie was het meteen duidelijk dat hij dronken was. Hij moest een ademtest afleggen.” Na die ademtest bleek de fietser maar liefst 3,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is het equivalent van ruim 15 glazen bier. “Als beveiligingsmaatregel werd er door onze collega’s beslist om de fiets in beslag te nemen voor een periode van zes uren”, besluit Van de Sande.
    Mechelen