Het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver © David Legreve

Sint-Katelijne-Waver krijgt van Vlaanderen 207.460 euro om verenigingen te steunen

Sint-Katelijne-Waver heeft van de Vlaamse overheid 207.460,47 euro ontvangen om het sociaal weefsel en in het bijzonder de plaatselijke verenigingen een hart onder de riem te steken. De verdeling van deze som wordt in september ter goedkeuring gebracht op de gemeenteraad. Krijgt die groen licht, dan wordt er dit najaar tot de uitbetaling overgegaan.

 1. Auto-inbreker die beweerde enkel slaapplaats te zoeken moet 1 jaar naar de cel
  Sint-Katelijne-Waver

  Au­to-inbreker die beweerde enkel slaap­plaats te zoeken moet 1 jaar naar de cel

  De rechter in Mechelen heeft een 19-jarige illegaal veroordeeld tot een celstraf van één jaar effectief. De tiener werd samen met een kompaan (29) aangetroffen in IJzerenveld in Sint-Katelijne-Waver. Het duo had ingebroken in enkele auto’s en was daarbij opgemerkt door een buurtbewoner. Wanneer de politie er werd bij gehaald, verklaarde de 19-jarige dat hij enkel een slaapplaats zocht. Het geld dat hij in het bezit had, sprak dat echter tegen. Het geld was gestolen uit de auto. De tiener kon verder ook nog gelinkt worden aan een inbraak op een bouwwerf. Ook die feiten betwistte hij. De 29-jarige kompaan tot slot werd eveneens schuldig bevonden aan de auto-inbraken. Hij ontkende de inbraken niet en vroeg enige mildheid. Alleen ging de rechter daar niet op in. Ze veroordeelde hem net zoals de 19-jarige tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar.
 1. Geen nieuwjaarsdrink en Rijmenamse kerstmarkt, wel nog koekezingen
  Bonheiden

  Geen nieuwjaars­drink en Rijmenamse kerstmarkt, wel nog koekezin­gen

  Het lokaal bestuur van Bonheiden kondigt een aantal geannuleerde evenementen aan. Nu de coronamaatregelen strenger zijn geworden, trekt men een streep door onder andere de ambachtelijke kerstmarkt in Hottentothoeve op zaterdag 11 en zondag 12 december en de Rijmenamse kerstmarkt van zaterdag 18 december. “Ook de kerstsfeer op de woensdagmarkt van 22 december, de nieuwjaarsdrink op zondag 9 januari en de kerstboomverbranding op zaterdag 15 januari worden geannuleerd. Koekezingen op vrijdag 31 december mag wel doorgaan, maar er mogen geen voedingswaren en dranken ter plaatse genuttigd worden. Kerstbomen worden nog steeds tussen dinsdag 11 en vrijdag 14 januari via de verzamelpunten opgehaald. Wij hopen op je begrip en wensen iedereen alsnog een fijne eindejaarsperiode”, klinkt het bij het lokaal bestuur.