ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - Een ongeziene politiemacht viel vrijdag de tomatenkwekerij binnen.
Volledig scherm
ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - Een ongeziene politiemacht viel vrijdag de tomatenkwekerij binnen. © Marc Aerts

Pas vrijdag beslissing over aanhouding tuinders

Onze-Lieve-Vrouw-WaverDe raadkamer van de twee tuinders uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver die vorige week vrijdag door de onderzoeksrechter werden opgesloten in de gevangenis na inbreuken op de sociale wetgeving, is uitgesteld.

 1. Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”
  Mechelen

  Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”

  “We moeten onze monumentale bomen goed verzorgen, want om hun ecologische waarde te evenaren, moeten we enorm veel kleine boompjes planten.” Dat zegt Hans Gijsbrechts, de nieuwe coördinator bosuitbreiding bij de stad Mechelen. Vandaar dat alle eeuwenoude beuken, notenbomen en populieren extra bescherming en verzorging krijgen. “Het zijn de kerktorens van de natuur”, zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.