De Backstreet Boys tijdens hun passage in discotheek Rio. "Een frietje eten in de frituur om de hoek bleek geen goed idee"
Volledig scherm
PREMIUM
De Backstreet Boys tijdens hun passage in discotheek Rio. "Een frietje eten in de frituur om de hoek bleek geen goed idee" © David Legreve

Oudste discotheek van het land staat te koop: “Donna Summer was de strafste madam: ze zag groen van de koorts maar blies hier iedereen omver”

Na 108 jaar valt in Sint-Katelijne-Waver het doek over ‘de Rio’, de oudste discotheek van ons land. Wat begon als een tent voor de fanfare evolueerde doorheen de jaren tot een discotheek waar gouden schoen Michel Preud’homme kwam feesten en grootheden als Grace Jones, Donna Summer en Backstreet Boys elkaar op het podium verdrongen. “Maar veel mensen kwamen speciaal voor onze draaiende dansvloer, waarvoor ik in Amerika mijn leven heb geriskeerd.”

26 reacties

 • Adnan Tahiri

  1 jaar geleden
  Ben daar in de jaren 90 geweest, prachtig tijd toen.
 • Paul Janssens

  1 jaar geleden
  Mooie tijd toen.Ook de viertap in Rillaar was top.
 • guy muis

  1 jaar geleden
  Ben ik ook allemaal geweest , de rio de misty de 14billekkes de zillion de molenheide de cap 3000 en the globe was een leuke tijd uitgaan van donderdag tot zondag
 • Jozef adriaense

  1 jaar geleden
  Ik heb daar meer dan 10 jaar gewerkt . Wat een tijd . Willy was altijd een toffe baas met feeling voor wat de klant wou .. Topgast ..
 • jo vissenaeken

  1 jaar geleden
  Tegen een juffrouw zeggen alsk u nog 2 keer tegen kom hedde prijs hé. 2 rondjes later .was altijd geweldig. Aan alle mooie liedjes komt een einde hé. Maar top discotheek geweest!