De Backstreet Boys tijdens hun passage in discotheek Rio. "Een frietje eten in de frituur om de hoek bleek geen goed idee"
Volledig scherm
PREMIUM
De Backstreet Boys tijdens hun passage in discotheek Rio. "Een frietje eten in de frituur om de hoek bleek geen goed idee" © David Legreve

Oudste discotheek van het land staat te koop: “Donna Summer was de strafste madam: ze zag groen van de koorts maar blies hier iedereen omver”

Na 108 jaar valt in Sint-Katelijne-Waver het doek over ‘de Rio’, de oudste discotheek van ons land. Wat begon als een tent voor de fanfare evolueerde doorheen de jaren tot een discotheek waar gouden schoen Michel Preud’homme kwam feesten en grootheden als Grace Jones, Donna Summer en Backstreet Boys elkaar op het podium verdrongen. “Maar veel mensen kwamen speciaal voor onze draaiende dansvloer, waarvoor ik in Amerika mijn leven heb geriskeerd.”

26 reacties

 • Adnan Tahiri

  3 weken geleden
  Ben daar in de jaren 90 geweest, prachtig tijd toen.
 • Paul Janssens

  3 weken geleden
  Mooie tijd toen.Ook de viertap in Rillaar was top.
 • Guy muis

  3 weken geleden
  Ben ik ook allemaal geweest , de rio de misty de 14billekkes de zillion de molenheide de cap 3000 en the globe was een leuke tijd uitgaan van donderdag tot zondag
 • Dirk Adriaense

  3 weken geleden
  Ik heb daar meer dan 10 jaar gewerkt . Wat een tijd . Willy was altijd een toffe baas met feeling voor wat de klant wou .. Topgast ..
 • jo vissenaeken

  3 weken geleden
  Tegen een juffrouw zeggen alsk u nog 2 keer tegen kom hedde prijs hé. 2 rondjes later .was altijd geweldig. Aan alle mooie liedjes komt een einde hé. Maar top discotheek geweest!
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”
  Beerzel

  Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”

  De 22-jarige Beerzelnaar Andy Truyts heeft de foodtruck Bjeizelse Burgers opgericht. De jonge ondernemer heeft op zijn kaart zowel Amerikaanse beefburgers als vegetarische burgers staan, die hij op feestjes, jaarmarkten en festivals aan de man brengt. “Als kind kwam ik vaak helpen in het Frituur ‘t Boske, gerund door mijn stiefmoeder. Haar passie voor het bakken van frietjes en het bedienen van klanten werd al snel overgebracht naar mij. Ik wou altijd al iets op zelfstandige basis doen en een eigen foodtruck leek me wel wat”, legt Andy uit. “Bjeizelse Burgers kunnen zowel klassiek, met bijvoorbeeld gebakken ajuin, als wat specialer zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een hamburger met salami, looksaus en fetta, en een hamburger met gegrilde courgette, paprika en spek. Door zelf wat te experimenten kom ik aan nieuwe recepten voor mijn hamburgers.” Bjeizelse Burgers kon je vorig weekend nog op het Putse festival BProck vinden. Eerder stond Andy al burgers te bakken op de jaarmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en foodtruck festival Kocoon in Nijlen. “Bedoeling is dat je ons binnenkort op verschillende markten kan terugvinden en ik ben ook aan het uitkijken naar staanplaatsen voor tijdens de week. Er worden ook verschillende formules aangeboden voor feesten”, klinkt het. Meer informatie op www.bjeizelseburgers.be.