SINT-KATELIJNE-WAVER - Bij het monument werden bloemen neergelegd om de zeven gesneuvelde soldaten te herdenken
Volledig scherm
SINT-KATELIJNE-WAVER - Bij het monument werden bloemen neergelegd om de zeven gesneuvelde soldaten te herdenken © Marc Aerts

Nabestaanden van neergeschoten Lancaster bommenwerper wonen 75ste herdenking bij: “Tattoo gezet om gesneuvelde overgrootvader te eren”

In Pasbrug op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver werd afgelopen weekend een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de flightcrew van de Lancaster 115. De Britse bommenwerper werd  in april 1944 neergehaald door de Duitse Luftwaffe. Verschillende nabestaanden van de gesneuvelde soldaten woonden de herdenkingsplechtigheid aan het monument van de neergeschoten bommenwerper bij.

0 reacties

 1. Juwelenproducent Studio Nok Nok staat deel opbrengst af aan jongerenhulplijn Awel: “Maatschappelijk engagement is belangrijk, zeker in coronatijden”
  Mechelen/Bonheiden

  Juwelenpro­du­cent Studio Nok Nok staat deel opbrengst af aan jongeren­hulp­lijn Awel: “Maatschap­pe­lijk engagement is belangrijk, zeker in coronatij­den”

  De Mechelse juwelenproducent Studio Nok Nok gaat in de komende maand een deel van zijn opbrengst afstaan aan Awel, de telefonische en online hulplijn voor kinderen en jongeren. Per verkocht artikel uit de nieuwe ‘Hearts for You’ collectie gaat er drie euro naar Awel. “Wij willen ons maatschappelijk engagement tonen, zeker in deze coronatijden”, klinkt het.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!