Minister Annelies Verlinden gaat met leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut in dialoog over de toekomst van ons land
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden gaat met leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut in dialoog over de toekomst van ons land © David Legreve

Minister Annelies Verlinden en leerlingen Sint-Ursula-Instituut gaan in dialoog over toekomst van het land: “Een leerrijke ervaring”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bezocht vandaag het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in kader van de burgerbevraging ‘Een land voor de toekomst’. Met deze enquête wil de federale regering te weten komen hoe Belgen denken over de staatsstructuur en de democratie in ons land. Een 120-tal vulden in aanwezigheid van de minister de enquête in tijdens een dialoogmoment. 

 1. Succesvolle eerst editie van Grassroots Days
  Sint-Katelijne-Waver

  Succesvol­le eerst editie van Grassroots Days

  De organisatie achter de allereerste Grassroots Days mag terugblikken op een succesvolle eerste editie. Grassroots Days is een event waarbij de organisatie meerdere G-werkingen willen promoten. Vrijdagavond was er al een quiz met een speciale aandacht voor thema’s zoals diversiteit, de LGBTQ+ en voor personen met een fysieke en mentale beperking. Op zaterdag gingen er op de jeugdterreinen van KGR Katelijne in de Borgersteinlei dan weer verschillende voetbalwedstrijden door. Zo voetbalden onder meer de nationale amputee teams van België en Nederland tegen elkaar. Het event werd ’s avonds afgesloten met verschillende optredens van onder meer Checkpoint Charlie.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.