Maxim Jeurissen aan zijn bureau. De 17-jarige scholier schreef een open brief over de zin en onzin van examens.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxim Jeurissen aan zijn bureau. De 17-jarige scholier schreef een open brief over de zin en onzin van examens. © Marc Aerts

Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperiode?”

Sint-Katelijne-Waver/MechelenEen open brief van Maxim Jeurissen (17) uit Sint-Katelijne-Waver heeft de aandacht getrokken van de Vlaamse Scholierenkoepel. Maxim schreef een opiniestuk over de zin en onzin van examens. “Er wordt te veel druk gelegd op die paar weken in december en juni”, vindt de jongeman. De Vlaamse Scholierenkoepel zou Maxim graag betrekken bij overlegmomenten.

 1. Katelijne zet pannavoetbal in de kijker met workshops en happening
  Sint-Katelijne-Waver

  Katelijne zet pannavoet­bal in de kijker met workshops en happening

  Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert in eind deze maand en in september samen met Rabonasport ‘Panna on tour’: drie workshops gevolgd door een feestelijk slotevenement aan het gemeentehuis. De samenwerking kadert binnen Maand van de Sportclub, waarbij dit jaar het pannavoetbal in de kijker staat. “De drie workshops vinden plaats bij verschillende voetbalclubs in onze gemeente op woensdag 31 augustus, 7 september en 14 september. Op woensdag 28 september volgt een slothappening met tornooi. Meespelen kan vanaf 8 jaar”, klinkt het.
 2. Charlotte (33) opende nieuw café in volle pandemie en “zou het nooit lang uithouden”, maar bewijst azijnpissers nu tegendeel met tweejarig bestaan
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Charlotte (33) opende nieuw café in volle pandemie en “zou het nooit lang uithouden”, maar bewijst azijnpis­sers nu tegendeel met tweejarig bestaan

  “Die heeft ook geen universiteitsdiploma economie”, “zelfs de domste ezel weet waar dit op uitdraait” en “ik ben er zeker van dat ze binnen twee jaar failliet is”. Het is maar een greep van het vergif dat Charlotte Heus (33) over zich heen kreeg toen ze twee jaar geleden haar cafeetje Barries opende in de schaduw van de kathedraaltoren. Haar kroeg werd echter erg succesvol en blaast dit weekend twee kaarsjes uit. “Dat universiteitsdiploma had ik dan toch niet nodig precies.”
 1. Jens fietste 8.000 euro bij elkaar tijdens avontuurlijke tocht voor goed doel: “Ongepland op nudistencamping in Duitsland terechtgekomen”
  PREMIUM
  Elzestraat

  Jens fietste 8.000 euro bij elkaar tijdens avontuur­lij­ke tocht voor goed doel: “Ongepland op nudisten­cam­ping in Duitsland terechtge­ko­men”

  “Het was soms erg zwaar, maar deze reis was vooral onvergetelijk” De 23-jarige Jens Heylen uit Elzestraat is terug van zijn fietsavontuur richting Italië, goed voor 4.260 kilometers. De twintiger wist de afgelopen weken niet alleen herinneringen voor het leven te verzamelen, maar zamelde ook meer dan 8.000 euro in voor Kom Op Tegen Kanker.