Kunstwerken in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver
Volledig scherm
Kunstwerken in het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver © Lokaal bestuur Sint-Katelijne-Waver

Kunstroute neemt je mee langs 9 locaties met kunst in gemeente

Sint-Katelijne-WaverIn Sint-Katelijne-Waver kan je dit weekend tijdens de Kunstroute kennismaken met artistiek talent uit de gemeente. Meer dan veertig kunstenaars tonen op negen locaties hun werken.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 3. Greet (42) organiseert Sinterklaasfeest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinterklaas kunnen vieren”
  Lier

  Greet (42) organi­seert Sinter­klaas­feest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinter­klaas kunnen vieren”

  “We willen gezinnen die het geld niet hebben zelf een feest te organiseren de kans geven om de komst van de Sint toch te vieren.” Vanuit deze gedachte organiseert Greet Weyns (42) op zondag 4 december een Sinterklaasfeest. Greet is mama van twee en richtte een maand geleden de Groedselkast in Lier op, zodat mensen er terecht kunnen om aan hun basisbehoeften te voldoen.