EPA
Volledig scherm
© EPA

Katelijnse gemeenteraad keurt verdeling coronafonds goed: 100.000 euro aan steunmaatregelen

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver heeft voor 100.000 euro aan steunmaatregelen goedgekeurd in het kader van de coronacrisis. Het grootste deel van dat bedrag gaat naar lokale ondernemers. Ook de niet-gemeentelijke lagere scholen en kwetsbare gezinnen kunnen rekenen op een financiële duw in de rug van het gemeentebestuur.

 1. Dirk Lauwers over politie-advies Turnhoutsebaan: “Als je zelfs voor verkeersveiligheid niet meer op de politie kan rekenen?”
  BORGERHOUT

  Dirk Lauwers over politie-ad­vies Turnhoutse­baan: “Als je zelfs voor verkeers­vei­lig­heid niet meer op de politie kan rekenen?”

  Professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is erg kritisch over het negatieve advies dat de lokale politiezone Antwerpen gaf om van de Turnhoutsebaan in Borgerhout mogelijk een fietsstraat te maken, zoals Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) dat graag zou zien. “Het negatieve advies van de politie is duidelijk politiek geladen.”
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.