Ingezamelde spullen in Sint-Katelijne-Waver
Volledig scherm
Ingezamelde spullen in Sint-Katelijne-Waver © Lokaal bestuur Sint-Katelijne-Waver

Katelijnenaars schenken massaal spullen voor opvang Oekraïense vluchtelingen: “Meer dan 100 inwoners hebben al gereageerd op oproep”

Sint-Katelijne-WaverAmper drie dagen na de oproep van het gemeentebestuur hebben al meer dan honderd inwoners van Sint-Katelijne-Waver zich gemeld om spullen te schenken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Borgerstein. Intussen heeft vzw Borgerstein ook een rekeningnummer geopend waar mensen een financiële bijdragen kunnen leveren.

 1. Putse jeugdraad organiseert DJ-contest: “Voor alle lokale deejays, ook beginners”

  Putse jeugdraad organi­seert DJ-con­test: “Voor alle lokale deejays, ook beginners”

  De Putse jeugdraad organiseert op 28 april een DJ-contest. Uit alle deelnemers kiezen ze vier finalisten die hun skills mogen showen tijdens de finale in het plaatselijke jeugdhuis. “Deze wedstrijd is voor alle lokale deejays, ook beginners, een uitstekende kans om hun talent te tonen en hun carrière een boost te geven. De finale vindt plaats in Jeugdhuis Kaktus. De deelnemers worden beoordeeld op hun technische vaardigheden, originaliteit en muziekkeuze. De winnaar mag spelen op een evenement van de gemeente” zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). Alle inwoners van Putte tussen 6 en 30 jaar mogen deelnemen. Stuur jouw demo-opname naar jeugddienst@putte.be voor 19 april.
  Putte
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Kindergemeenteraad verkoopt bloemzaadbommetjes voor het goede doel

  Kinderge­meen­te­raad verkoopt bloemzaad­bom­me­tjes voor het goede doel

  De kindergemeenteraad van Bonheiden verkocht vandaag bloemzaadbommetjes op de wekelijkse markt onder de kerktoren. De bloemzaadbommetjes werden eerder deze maand in elkaar geknutseld. De opbrengst van de verkoop is voor het goede doel Cis4ever. “Aangezien de Kindergemeenteraad alle kinderen en jongeren van onze gemeente vertegenwoordigen, wilden ze zo veel mogelijk kinderen en jongeren bij deze actie betrekken. Daarom werd ook aan de scholen gevraagd of ze de handen uit de mouwen wilden steken. Meer dan 250 leerlingen uit de kleuter en de lagere scholen stroopten de mouwen op en gingen, net als de kindergemeenteraadsleden en de bezoekers van het dienstencentrum, met potgrond, bloemzaad en klei aan de slag”, delen schepenen Eddy Michiels (BR30) en Mieke Van den Brande (CD&V) mee. Geraakte je niet op de markt? Niet getreurd, ook via de enkele scholen en sporthal Berentrode kan je deze actie ondersteunen.
  Bonheiden
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.