Een plan van de werkzaamheden en omleidingen
Volledig scherm
Een plan van de werkzaamheden en omleidingen © © AWV

Heraanleg kruispunt Heisbroekweg (N105) met Drevendaal start maandag: “Komen middeneilanden en fietsoversteken”

Sint-Katelijne-WaverHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 4 oktober met de heraanleg van het kruispunt van de Heisbroekweg (N105) met Drevendaal in Sint-Katelijne-Waver. Het kruispunt wordt uitgerust met middeneilanden en fietsoversteken. De werken duren tot begin volgend jaar.

 1. XL-editie van Dag van de Jeugdbeweging in Sint-Katelijne-Waver: “Met springkastelen, koffiekoeken en chocomelk”
  Sint-Katelijne-Waver

  XL-editie van Dag van de Jeugdbewe­ging in Sint-Katelijne-Wa­ver: “Met springkas­te­len, koffiekoe­ken en chocomelk”

  Een 300-tal leden van verschillende jeugdbewegingen verzamelden vanochtend op het binnenplein van het gemeentehuis in Sint-Katelijne-Waver. Vorig jaar kon de Dag van de Jeugdbeweging niet uitbundig gevierd worden, dus organiseerde het gemeentebestuur vandaag een XL-editie met twee grote springkastelen. “Het is de eerste keer dat dat de Dag van de Jeugdbeweging aan het gemeentehuis georganiseerd wordt”, vertelt schepen van Jeugd en burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Vorig jaar stak corona een stok in de wielen, dus organiseert ons Huis van het Kind dit jaar een XL-editie met twee grote springkastelen, 350 koffiekoeken, fruitsap en chocomelk voor iedereen die hier in uniform verschijnt. Iedereen kreeg ook een fluorescerende #SKW-leeft-patch mee om op het uniform te strijken.” Na schooltijd (van 15.30 tot 17.30 uur) zijn alle leden van de jeugdbeweging weer welkom om zich uit te leven op de springkastelen.
 1. Werken Lombaardstraat, Mechelbaan en Heivelden duren twee dagen langer
  Sint-Katelijne-Waver

  Werken Lombaard­straat, Mechelbaan en Heivelden duren twee dagen langer

  Fluvius heeft nog twee dagen langer nodig om de werken langs de Lombaardstraat, Mechelbaan en Heivelden af te ronden. Het slechte weer van de laatste dagen is de boosdoener. Maandag 25 en dinsdag 26 oktober zal Fluvius nog werken uitvoeren, dit weekend is alles open. Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer in de Lombaardstraat, vanaf de Mechelsesteenweg tot de Berlaarbaan in die richting. “Op de Mechelbaan moet er nog gewerkt worden tussen Heiken en Rozenlaan. Eén rijvak is afgesloten, maar verkeer kan in beide richtingen passeren via de klassieke voorrangsregels”, deelt het lokaal bestuur mee.