De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft de voormalige drukkerij in de Albertstraat in Elzestraat aangekocht
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft de voormalige drukkerij in de Albertstraat in Elzestraat aangekocht © David Legreve

Gemeente wil voormalige drukkerij aanbieden aan school en Chiro: “Verbouwen tot polyvalente ruimte is het ideale scenario”

ElzestraatDe aankoop van de voormalige drukkerij in de Albertstraat in de woonkern Elzestraat is door de gemeente afgerond. Op termijn wil het gemeentebestuur de aanpalende woning verkopen en de drukkerij, met een magazijn van ruim 500 vierkante meter, verbouwen tot een polyvalente ruimte voor de nabijgelegen school en jeugdbewegingen.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.