Pompiers van de brandweerzone Rivierenland hadden in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol met een brand in een garagebox in Sint-Katelijne-Waver.
Volledig scherm
Pompiers van de brandweerzone Rivierenland hadden in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol met een brand in een garagebox in Sint-Katelijne-Waver. © Brandweerzone Rivierenland Post Duffel

Garagebox brandt volledig uit

Sint-Katelijne-WaverPompiers van de brandweerzone Rivierenland hadden in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol met een brand in een garagebox in Sint-Katelijne-Waver.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”