Flor gaat op pensioen en fietsenwinkel Chamizo laat zijn portret op shirts drukken
Volledig scherm
PREMIUM
Flor gaat op pensioen en fietsenwinkel Chamizo laat zijn portret op shirts drukken © David Legreve

Fietsenwinkel Chamizo zwaait fietshersteller en -expert Flor uit met zijn eigen T-shirtlijn: “Worden verkocht voor het goede doel”

Sint-Katelijne-WaverFietsenwinkel Chamizo Fietsen in Sint-Katelijne-Waver neemt binnenkort na 24 jaar afscheid van ervaren fietshersteller Florent ‘Flor’ Lambrechts (60) uit Herent, maar niet zonder dat onder de aandacht te brengen. De zaak verkoopt momenteel T-shirts met een portret van Flor op. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kom op tegen Kanker. “Zo’n kanjer laten we niet zomaar vertrekken”, klinkt het bij Chamizo.

 1. Charlotte (33) opende nieuw café in volle pandemie en “zou het nooit lang uithouden”, maar bewijst azijnpissers nu tegendeel met tweejarig bestaan
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Charlotte (33) opende nieuw café in volle pandemie en “zou het nooit lang uithouden”, maar bewijst azijnpis­sers nu tegendeel met tweejarig bestaan

  “Die heeft ook geen universiteitsdiploma economie”, “zelfs de domste ezel weet waar dit op uitdraait” en “ik ben er zeker van dat ze binnen twee jaar failliet is”. Het is maar een greep van het vergif dat Charlotte Heus (33) over zich heen kreeg toen ze twee jaar geleden haar cafeetje Barries opende in de schaduw van de kathedraaltoren. Haar kroeg werd echter erg succesvol en blaast dit weekend twee kaarsjes uit. “Dat universiteitsdiploma had ik dan toch niet nodig precies.”
 2. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
 3. Katelijne zet pannavoetbal in de kijker met workshops en happening
  Sint-Katelijne-Waver

  Katelijne zet pannavoet­bal in de kijker met workshops en happening

  Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert in eind deze maand en in september samen met Rabonasport ‘Panna on tour’: drie workshops gevolgd door een feestelijk slotevenement aan het gemeentehuis. De samenwerking kadert binnen Maand van de Sportclub, waarbij dit jaar het pannavoetbal in de kijker staat. “De drie workshops vinden plaats bij verschillende voetbalclubs in onze gemeente op woensdag 31 augustus, 7 september en 14 september. Op woensdag 28 september volgt een slothappening met tornooi. Meespelen kan vanaf 8 jaar”, klinkt het.