De eikenprocessierupsen sloegen toe op zowel benen als armen
Volledig scherm
De eikenprocessierupsen sloegen toe op zowel benen als armen © rv

“Brandende jeuk en boebels”: Chiromeisjes getroffen door processierups in Hofstade, drie kindjes naar spoed

Brandende jeuk, boebels, kortademigheid en last van ogen: de Chiromeisjes van Elzestraat hadden de afsluiter van hun Chirojaar anders voorgesteld. Met 69 leden en 11 leidsters trokken ze op zondag naar het domein van Sport Vlaanderen in het Vlaams-Brabantse Hofstade bij Zemst, waar ze allemaal werden getroffen door de eikenprocessierups. Drie kindjes moesten zelfs naar de spoeddienst.

10 reacties

 • Danielle Verbeeck

  3 jaar geleden
  Blijkbaar niet goed op de hoogte! Je hoeft niet in contact te komen met de rups zelf, de haartjes die rondvliegen zorgen voor deze ongemakken! Zelf ondervonden dit weekend met het fietsen
 • Kelly Stroobants

  3 jaar geleden
  Mijn dochter en klasgenootjes ook in st kat waver . Ga niet naar pasbrugbos. Ze staat gewoon vol en doet pijn en jeukt . Zalf gekregen mag ni in zon want veroorzaakt brandwonde . Leuk hoor.
 • Emel-Mehmet Aslan-Yildiz

  3 jaar geleden
  Het word tijd dat bloso het domein professioneel aanpakt, elke jaar gebeurt er wel iets vorige jaar was het bacteriële infecties!
 • Griet Maes

  3 jaar geleden
  Je kan de nesten gemakkelijk wegbranden met een klein gasbrandertje. De vogels zijn zot van geflambeerde rups :) Zeker niet bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen, want dan gaan de vogels ook dood!
 • Liam Deburghgraeve

  3 jaar geleden
  Massahysterie. De meesten denken dat ze al 'gestoken' zijn als ze nog maar een processierups zien. Geniet van die rupsen, en blijf er gewoon vanaf, dan zal er ook niets gebeuren.