De eikenprocessierupsen sloegen toe op zowel benen als armen
Volledig scherm
De eikenprocessierupsen sloegen toe op zowel benen als armen © rv

“Brandende jeuk en boebels”: Chiromeisjes getroffen door processierups in Hofstade, drie kindjes naar spoed

Brandende jeuk, boebels, kortademigheid en last van ogen: de Chiromeisjes van Elzestraat hadden de afsluiter van hun Chirojaar anders voorgesteld. Met 69 leden en 11 leidsters trokken ze op zondag naar het domein van Sport Vlaanderen in het Vlaams-Brabantse Hofstade bij Zemst, waar ze allemaal werden getroffen door de eikenprocessierups. Drie kindjes moesten zelfs naar de spoeddienst.

10 reacties

 • Danielle Verbeeck

  3 jaar geleden
  Blijkbaar niet goed op de hoogte! Je hoeft niet in contact te komen met de rups zelf, de haartjes die rondvliegen zorgen voor deze ongemakken! Zelf ondervonden dit weekend met het fietsen
 • Kelly Stroobants

  3 jaar geleden
  Mijn dochter en klasgenootjes ook in st kat waver . Ga niet naar pasbrugbos. Ze staat gewoon vol en doet pijn en jeukt . Zalf gekregen mag ni in zon want veroorzaakt brandwonde . Leuk hoor.
 • Emel-Mehmet Aslan-Yildiz

  3 jaar geleden
  Het word tijd dat bloso het domein professioneel aanpakt, elke jaar gebeurt er wel iets vorige jaar was het bacteriële infecties!
 • Griet Maes

  3 jaar geleden
  Je kan de nesten gemakkelijk wegbranden met een klein gasbrandertje. De vogels zijn zot van geflambeerde rups :) Zeker niet bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen, want dan gaan de vogels ook dood!
 • Liam Deburghgraeve

  3 jaar geleden
  Massahysterie. De meesten denken dat ze al 'gestoken' zijn als ze nog maar een processierups zien. Geniet van die rupsen, en blijf er gewoon vanaf, dan zal er ook niets gebeuren.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.