De nieuwe verpakking
Volledig scherm
De nieuwe verpakking © BelOrta

BelOrta stopt zachtfruit in nieuwe milieuvriendelijke verpakking

Groente- en fruitveiling BelOrta biedt vanaf vandaag de eerste kartonnen ‘punnets’ met afdichting aan. Deze nieuwe verpakking speelt in op de trend richting duurzamere verpakkingen en wordt getooid met een nieuw ontwerp. 

 1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
  Mechelen

  sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

  sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8% van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen.
 2. Daling van aantal besmettingen in Sint-Katelijne-Waver op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Sint-Katelijne-Wa­ver op dinsdag 20 oktober

  In Sint-Katelijne-Waver zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 95 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Katelijne-Waver op 452 te liggen. Omdat Sint-Katelijne-Waver meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De coronacijfers in Sint-Katelijne-Waver van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Katelijne-Wa­ver van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Katelijne-Waver minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 70. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Katelijne-Waver op 333 te liggen. Omdat Sint-Katelijne-Waver meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.