1. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
  Mechelen

  Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

  Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.
 1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevingscentrum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevings­cen­trum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”

  Na vier weken sluiting heropent de Mechelse kinder- en jeugdboekenwinkel Pardoes dit weekend de deuren. Weg zijn de boekenrekjes, in de plaats kwam beleving in de vorm van onder meer een boomhut, een leesboom en een young adult cave. Auteurs spreken je vanuit levende schilderijen toe. “Wat Technopolis is voor wetenschap, willen wij zijn voor boeken”, zegt Stijn Baeckens, die ons een uitgebreide rondleiding gaf in het imposante gebouw.
 2. Chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur in zone dertig
  Putte

  Chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur in zone dertig

  In de Eksterstraat in Putte heeft de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) een chauffeur geflitst aan 70 kilometer per uur. De man reed maar liefst 40 kilometer per uur sneller dan toegelaten. Binnenkort zal de chauffeur allicht worden gedagvaard door het politieparket. Hij riskeert dan naast een geldboete ook nog een bijkomend rijverbod. In totaal reden er in de Eksterstraat 36 van 71 gecontroleerde chauffeurs te snel. Ook in de Generaal Deschachtstraat in Sint-Katelijne-Waver heeft de politiezone een snelheidscontrole gehouden. Hier werden 37 chauffeurs geflitst. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 47 kilometer per uur.
 3. Tot 5 jaar cel voor ‘phishers’ die slachtoffers beroofden van duizenden euro’s en een minderjarige bedreigden: “Van één gezin stalen ze 50.000 euro”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tot 5 jaar cel voor ‘phishers’ die slachtof­fers beroofden van duizenden euro’s en een minderjari­ge bedreigden: “Van één gezin stalen ze 50.000 euro”

  De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag een grote groep daders van phishing-misdrijven. Het ging om drie dossiers die samen werden gevoegd. De daders, die enkele slachtoffers tienduizenden euro’s afhandig maakten door middel van frauduleuze e-mails en sms-berichten, kregen celstraffen tot 5 jaar opgelegd. In een enkel geval hadden ze zelfs een minderjarige jongen bedreigd. “Hij moest de bankgegevens van zijn moeder en zus afgeven, of anders”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023
  autosport

  Grégoire Munster droomt van volledige WK-campagne in 2023

  Grégoire Munster won eerder deze maand aan het stuur van zijn Hyundai i20 voor het eerst de WRC2-competitie in een manche van het WK Rally en dat uiteraard op Japanse bodem. Hij maakte zo het succes voor de Koreaanse constructeur Hyundai compleet, want een andere Belg, Thierry Neuville triomfeerde in het algemene klassement. Voor de 23-jarige Munster was het de eerste zege sinds zijn debuut in 2019 in WRC2, maar hij reed nooit een volledig seizoen. Munster beoogt nu een volledig seizoen in 2023.
 1. Leona Detiège wordt 80 en blikt terug op woelige politieke carrière: “Toen ik Frank Verstraeten in de gevangenis had bezocht, dachten ze zelfs dat ik wel familie moest zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Leona Detiège wordt 80 en blikt terug op woelige politieke carrière: “Toen ik Frank Verstrae­ten in de gevangenis had bezocht, dachten ze zelfs dat ik wel familie moest zijn”

  Ze werd burgemeester in de nacht van de dodelijke Switelbrand en stapte op na de Visa-affaire. In de 8,5 jaar dat Leona Detiège de Antwerpse sjerp droeg, kuiste ze de prostitutiewijken op en legde ze het fundament voor het MAS. Maar ze botste ook met Frank Verstraeten en Abou Jahjah. Op de drempel van haar 80ste geniet ze van de rust in Kalmthout én van haar familie. “Ik wou na Visa verder zonder rancune.”
 1. Corrupte havenbediende die 10.000 euro per binnengeraakte drugscontainer ontving, riskeert zes jaar celstraf
  Antwerpen

  Corrupte havenbe­dien­de die 10.000 euro per binnenge­raak­te drugscon­tai­ner ontving, riskeert zes jaar celstraf

  De Antwerpse bediende Khadija El Y. (20) van de rederij CMA CMG heeft 100.000 euro bijverdiend met info over drugscontainers door te spelen. Volgens de openbare aanklager moet zij daarvoor met zes jaar cel gestraft worden. Haar opdrachtgever Ignace C. verdiende minstens het driedubbele, geld dat hij investeerde in Rolex- en Patek Philippe-horloges. Hij riskeert acht jaar cel. El Y. bleek over belangrijke informatie te beschikken die handlangers toeliet ladingen cocaïne over te laden.
 2. De Gouden Kooi opent na internationaal succes tweede ‘escape experience’: “Drie jaar gebouwd om alles zo echt mogelijk te maken”
  PREMIUM
  Mechelen

  De Gouden Kooi opent na internatio­naal succes tweede ‘escape experience’: “Drie jaar gebouwd om alles zo echt mogelijk te maken”

  De Gouden Kooi opent zaterdag ‘De wraak van Han’, een tweede ontsnappingsruimte op de Haverwerf. Medeoprichters Jan Gheyle (40) en Bert Briké (42) en hun team werkten er liefst drie jaar aan om bezoekers de ultieme ‘escape experience’ te bieden. Geen wonder dat zelfs bezoekers uit het buitenland staan aan te schuiven. Wij mochten al een kijkje nemen.