Het college had Sinterklaas meegebracht om de vernieuwde straat feestelijk te heropenen.
Volledig scherm
Het college had Sinterklaas meegebracht om de vernieuwde straat feestelijk te heropenen. © Kristof Pieters

Sinterklaas mag eerste fietsstraat feestelijk openen, bloembakken verhinderen gevaarlijke inhaalmanoeuvres

Begeleid door een muziekkorps en een delegatie van het college heeft niemand minder dan Sinterklaas zaterdag de heraangelegde Nieuwstraat feestelijk mogen heropenen. Het is meteen de allereerste fietsstraat in de gemeente. Vooraf klonk wel kritiek omdat bestuurders over de voetpaden rijden om in te halen. Stalen bloembakken moeten dat nu onmogelijk maken.

1 reactie

 • Ivan De Block

  2 jaar geleden
  Puik werk! De zwakke weggebruiker op plaats één!
 1. Treinverkeer voor tweede dag op rij tijdlang stilgelegd door brandjes aan spoor: “Combinatie van slijpwerken en droogte”
  Sint-Niklaas/Regio

  Treinver­keer voor tweede dag op rij tijdlang stilgelegd door brandjes aan spoor: “Combinatie van slijpwer­ken en droogte”

  Het treinverkeer tussen Antwerpen en Gent lag donderdagochtend voor de tweede dag op rij een tijdlang stil door een brand op de sporen. Dat zorgde voor heel wat problemen in de drukke ochtendspits. Volgens Infrabel gaat het om een combinatie van de droogte en slijpwerken die ‘s nachts worden uitgevoerd aan de sporen. Er worden de komende dagen extra maatregelen genomen.
 2. Van tekenen in Sint-Niklaas tot beeldhouwen in Zele: deze 7 kunstenaars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van tekenen in Sint-Niklaas tot beeldhou­wen in Zele: deze 7 kunste­naars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Waasland en Dendermon­de

  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt Atelier in Beeld plaats. Tijdens dit weekend kan je bij honderden kunstenaars uit heel Vlaanderen langs gaan om een kijkje te nemen in hun werkplaats. Wij selecteerden 7 leuke ateliers die je kan bezoeken in Waasland en Dendermonde: van tekenkunst in Sint-Niklaas tot beeldhouwkunst in Zele.