De Roomanmolen in Sint-Pauwels: sinds 1847 in rode bakstenen, maar voortaan gaat die als een witte molen door het leven.
Volledig scherm
De Roomanmolen in Sint-Pauwels: sinds 1847 in rode bakstenen, maar voortaan gaat die als een witte molen door het leven. © JVS

“Rode Roomanmolen is voortaan een witte molen”: restauratie zorgt voor heuse metamorfose

Al sinds 1847 was hij rood, maar voortaan kleurt de Roomanmolen in Sint-Pauwels wit. Een ingrijpende keuze bij de restauratie van de tweede hoogste molen van het land. “Maar een weloverwogen keuze. De bakstenen in de molenromp hebben immers hun beste tijd gehad.” Na de restauratie zal de molen weer in al zijn glorie te bewonderen zijn, want drie molenaars gaan er aan de slag.

 1. ASSISEN LIVE. Advocaat Van Acker over dubieuze robotfoto: “Hoe wordt een donkerhuidige man plots een witte madam?”
  De Haan/Brugge

  ASSISEN LIVE. Advocaat Van Acker over dubieuze robotfoto: “Hoe wordt een donkerhui­di­ge man plots een witte madam?”

  Dik negen jaar nadat Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) levenslang kregen voor de 25 jaar oude moord op Marcus Mitchell (44), wordt hun proces overgedaan in het Brugse assisenhof. Het ‘duivelskoppel’ houdt vol niets te maken te hebben met de dood van de Britse zakenman, die op 23 juni 1996 met twee kogels werd afgemaakt in het Staatsbos in De Haan. Hun advocaten Kris Vincke en Filip De Reuse gaan dan ook vol voor de vrijspraak. Volg het hele assisenproces in onze liveblog.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan