Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Motorrijder zwaargewond na aanrijding in Zandstraat

Sint-PauwelsIn de Zandstraat (N403) in Sint-Pauwels is vrijdagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een auto.

 1. Café De Bijl viert tienjarig bestaan met stamgasten: “We zijn één grote familie, twee keer per jaar gaan we zelfs samen op reis”
  PREMIUM

  Café De Bijl viert tienjarig bestaan met stamgasten: “We zijn één grote familie, twee keer per jaar gaan we zelfs samen op reis”

  Café De Bijl in Beveren verwacht dit weekend meer dan tweehonderd trouwe stamgasten om samen het tienjarig bestaan te vieren. Uitbaters Chrisanta De Schepper (52) en Philip Fontyn (58) wilden van bij de start de authenticiteit van de bruine kroeg bewaren. “En dan gaat het niet alleen om het interieur, maar in de eerste plaats om het samenhorigheidsgevoel”, legt het koppel de succesformule uit. We gingen eens langs in het café waar Jean-Marie Pfaff in zijn jeugdjaren zijn pa vanachter de toog moest halen.
  Beveren
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Freinetschool Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aansluiting vinden bij buurtleven”

  Freinet­school Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aanslui­ting vinden bij buurtleven”

  Het Lokerse onderwijslandschap verwelkomt vanaf 1 september een eerste secundaire methodeschool. Freinetschool Keerpunt Waasland verhuist van Belsele naar de Durmestad en neemt zijn intrek in ‘Den Blauwen Hof’ aan de Oud-Strijderslaan. “In Sint-Niklaas hadden we af te rekenen met concurrentie van andere secundaire methodescholen. Bovendien kunnen we hier meer werk maken van een connectie met de buurt”, zegt José Depuydt van Keerpunt Waasland.
  Sint-Niklaas
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Het Waasland van ‘Thuis’-acteur Bart ‘Waldek’ Van Avermaet (61): “De Verbeke Foundation is een aanrader, zeker voor kinderen. Knotsgekke dingen zag ik daar al”
  PREMIUM

  Het Waasland van ‘Thuis’-ac­teur Bart ‘Waldek’ Van Avermaet (61): “De Verbeke Foundation is een aanrader, zeker voor kinderen. Knotsgekke dingen zag ik daar al”

  Al meer dan 20 jaar bereikt Bart Van Avermaet (61) met zijn personage Waldek Kosinski in soapserie Thuis dagelijks duizenden Vlaamse huiskamers. Maar waar kan je hem vinden als hij niet op de set van Thuis of op de planken staat voor een theatervoorstelling? Waar hij graag een terrasje doet, een hapje eet of cultuur opsnuift, vertelt hij graag zelf aan de hand van zijn zes favoriete adresjes in het Waasland.
  Sint-Niklaas