Zondag hevige regenval, maar maandag is er nog steeds wateroverlast in Sint-Gillis-Waas.
Volledig scherm
Zondag hevige regenval, maar maandag is er nog steeds wateroverlast in Sint-Gillis-Waas. © Kristof Pieters

“In 1 uur tijd viel hoeveelheid neerslag die normaal in heel juni valt”: burgemeester blikt terug op zware wateroverlast in Sint-Gillis-Waas

Sint-Gillis-WaasOok Sint-Gillis-Waas kreeg het zondag zwaar te verduren, met op sommige plaatsen heel wat wateroverlast. “62 mm neerslag op een uur tijd, dat kan geen riolering slikken”, stelt burgemeester Maaike De Rudder (CD&V). Maar maandag staan nog steeds een aantal straten onder water.

 1. Stad krijgt 2,1 miljoen euro voor welzijn: “Geld zal onder meer gebruikt worden om discriminatie op woningmarkt tegen te gaan”
  Sint-Niklaas

  Stad krijgt 2,1 miljoen euro voor welzijn: “Geld zal onder meer gebruikt worden om discrimina­tie op woning­markt tegen te gaan”

  Het stadsbestuur krijgt verspreid over drie jaar in totaal 2,1 miljoen euro aan Vlaamse subsidies om 11 concrete actiepunten rond samenleven en diversiteit van haar ‘Plan Samenleven’ uit te voeren. Een van die projecten is het uitvoeren van correspondentietesten om te zien of er sprake is van discriminatie is bij de verkoop of het verhuren van woningen in de stad.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.