Komende zondag is er na een jaartje pauze opnieuw een Smaakmarkt, met het beste van zestien producenten uit het Waasland.
Volledig scherm
Komende zondag is er na een jaartje pauze opnieuw een Smaakmarkt, met het beste van zestien producenten uit het Waasland. © RV

Het beste van 16 lokale producenten: Smaak van Waas organiseert markt

WaaslandDe Wase coöperatie Smaak van Waas, waarin hoeve- en streekproducenten uit het Waasland zich hebben verenigd, organiseert op zondag 24 oktober een Smaakmarkt in Sint-Gillis-Waas.

 1. Van 189 naar 630 leegstaande woningen in jaar tijd: “Wooncontroleurs konden door corona écht controleren”
  Sint-Niklaas

  Van 189 naar 630 leegstaan­de woningen in jaar tijd: “Wooncon­tro­leurs konden door corona écht controle­ren”

  Opmerkelijk: het aantal leegstaande woningen in Sint-Niklaas is in één jaar tijd verdrievoudigd, van 189 in 2019 naar 630 in 2020. De reden? Door de lockdown vorig jaar konden de wooncontroleur zijn job pas écht goed uitoefenen, omdat er geen woningkwaliteitsonderzoeken konden gebeuren. Hij kreeg er meteen ook een collega bij. “En meteen blijkt dat er in het verleden heel veel leegstand onder de radar is gebleven”, kaart Jef Maes (PVDA) aan. De stad gaat ingrijpen met een hogere leegstandsbelasting, waarbij eigenaars van leegstaande woningen vanaf het vierde jaar 10.000 euro zullen moeten betalen, in plaats van 5.000 euro nu.
 1. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.