De heemkring De Kluize bestaat 35 jaar en viert dat met een eigen biertje.
Volledig scherm
De heemkring De Kluize bestaat 35 jaar en viert dat met een eigen biertje. © Kristof Pieters

Heemkring klinkt met Kluizenaer op 35-jarig bestaan

De heemkundige kring De Kluize viert haar 35-jarig bestaan en dat is niet met een stoffige expo maar wel met een eigen biertje: De Kluizenaer. Het is van de hand van meesterbrouwer Koen De Cock. Het museum aan de Dries zal tijdens Erfgoeddag worden omgebouwd tot een nostalgisch bruin café waar het grote publiek kan komen proeven.

0 reacties

 1. “Ik heb afgezien, maar was ook vaak ontroerd”: jongste burgemeester van het land pent coronajaarboek en kijkt vooruit
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Waas

  “Ik heb afgezien, maar was ook vaak ontroerd”: jongste burgemees­ter van het land pent coronajaar­boek en kijkt vooruit

  Een periode om nooit meer te vergeten: Maaike De Rudder (CD&V), de jongste burgemeester van het land, heeft in haar persoonlijk coronajaarboek een hele reeks herinneringen bewaard voor de toekomst. Daarvoor ging ze in gesprek met een aantal inwoners van Sint-Gillis-Waas. Maar de 27-jarige burgemeester blikt ook al een beetje vooruit. “Straks een groot dorpsfeest organiseren, daar ben ik nu al voorzichtig over aan het nadenken.”
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"