Het college heeft donderdag haar meerjarenplan voorgesteld.
Volledig scherm
Het college heeft donderdag haar meerjarenplan voorgesteld. © Kristof Pieters

Hardere aanpak tegen bouwovertredingen om open ruimte en groen karakter te bewaren

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas heeft donderdag haar meerjarenplan voor deze legislatuur voorgesteld. Het behoud van de open ruimte en het groene karakter zijn daarbij een prioriteit. De handhaving daarop zal een stuk strenger worden. De gemeente zet twee ambtenaren in die vergunningen actief zullen controleren om bouwovertredingen tegen te gaan.

2 reacties

 • Bart Mans

  2 jaar geleden
  De enige manier voor het groen karakter te bewaren is een betonsstop! Onze noorderburen noemt dat " geen woorden maar daden"...
 • Bart Mans

  2 jaar geleden
  Meerjarenplan dat niet doorgaat omdat er om de 4 jaar nieuwe "leiders" zijn... Misschien eens op straat komen hier in 9170.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.