Ze is vertrokken! Zara (19) wil jongste vrouwelijke piloot ooit worden die solo rond de wereld vliegt: “Nerveus maar enorm blij te kunnen vertrekken”

Wevelgem / Sint-Genesius-RodeDe amper 19-jarige Belgisch-Britse Zara Rutherford uit Sint-Genesius-Rode steeg vanmorgen op de luchthaven van Wevelgem op. Het doel is de jongste vrouwelijke piloot ooit te worden die de wereld solo rondvliegt. “Dit wordt een ervaring die ik voor de rest van mijn leven zal meenemen”, vertelde Zara vlak voor haar vertrek.

 1. Dreigt financiële strop voor gemeentebesturen? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terugschroeven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”
  Beersel

  Dreigt financiële strop voor gemeentebe­stu­ren? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terug­schroe­ven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”

  Dreigt er de komende jaren een financiële strop voor de gemeentebesturen? De financieel directeur in Beersel trekt nu al aan de alarmbel voor de komende jaren. Stijgende grondstofprijzen, een dalend dividend en de naweeën van de wateroverlast gooien roet in het eten. En dat terwijl er nog voor 20 miljoen euro aan nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.