WEVELGEM- Zara Rutherford landt morgen terug in ons land en wordt daarmee de jongste pilote die ooit de wereld helemaal alleen rond vloog
Volledig scherm
WEVELGEM- Zara Rutherford landt morgen terug in ons land en wordt daarmee de jongste pilote die ooit de wereld helemaal alleen rond vloog © Maxime Petit

Zara (19) goed aangekomen in Frankfurt, morgen landt ze normaal in Wevelgem

Wevelgem / Sint-Genesius-RodeDe Brits-Belgische pilote Zara Rutherford (19) uit Sint-Genesius-Rode is vandaag veilig aanekomen in Frankfurt. Morgen vliegt ze na enige vertraging eindelijk terug naar ons land en komt ze aan op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Haar aankomst werd omwille van weersomstandigheden al enkele keren uitgesteld, maar de weersomstandigheden zien er goed uit voor morgen.

 1. Indringster ambtswoning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”
  PREMIUM
  LEUVEN/BRUSSEL

  Indring­ster ambtswo­ning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”

  De Leuvense Marie Samijn (27), de vrouw die in december tijdens een geniepig bezoekje het coronabeleid aan de kaak stelde in de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA), moet zich voor haar passage in het Errerahuis dan toch verantwoorden in de correctionele rechtbank van Brussel. “Wat die duw aan de conciërge betreft: ik ben een vreedzaam persoon en zou nooit iemand duwen.”
 2. Komt moord op Walter (39), Serge (30) en Ward (31) na 40 jaar toch nog voor assisen? “Niet alleen voor hen, maar voor de tienduizenden slachtoffers die toen vielen”
  PREMIUM
  Brakel/Turnhout/Menen

  Komt moord op Walter (39), Serge (30) en Ward (31) na 40 jaar toch nog voor assisen? “Niet alleen voor hen, maar voor de tienduizen­den slachtof­fers die toen vielen”

  Missionarissen Walter, Serge en Ward vertrokken ruim 40 jaar geleden naar Guatemala voor hun geloof. Daar aangekomen waren ze zo onder de indruk van de schrijnende omstandigheden waarin de mensen leefden, dat ze zich al snel inzetten tegen de uitbuiting van de bevolking. En zo haalden ze zich uiteraard de toorn van de machthebbers op de hals. Ze bekochten het uiteindelijk alledrie met hun leven. Het Belgische gerecht wil nu 8 verdachten voor het hof van assisen brengen.