Woonzorgcentrum De Groene Linde in Sint-Genesius-Rode
Volledig scherm
Woonzorgcentrum De Groene Linde in Sint-Genesius-Rode © Mozkito

WZC De Groene Linde getroffen door corona-uitbraak na eerste vaccinatieronde

Sint-Genesius-RodeWoonzorgcentrum De Groene Linde op de OCMW-campus in Sint-Genesius-Rode is opnieuw getroffen door het coronavirus. Eind vorige week werd iedereen nog gevaccineerd maar niets wijst er op dat de uitbraak daarmee te maken heeft.

 1. Rodenaren verliezen schepen Charles-Emmanuel van der Straten (69): “Hij werd door iedereen gewaardeerd en gerespecteerd”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Rodenaren verliezen schepen Char­les-Emmanuel van der Straten (69): “Hij werd door iedereen gewaar­deerd en gerespec­teerd”

  Charles-Emmanuel van der Straten (69), schepen voor IC-GB in Sint-Genesius-Rode, is afgelopen zondag overleden. Na een maandenlange strijd tegen een aanslepende ziekte, stierf hij omringd door zijn familie. “Al wie Van der Straten kende zal hem zich herinneren als een bekwaam en ervaren persoon, zeer betrokken bij zijn gemeente en begaan met het welzijn van al haar inwoners”, zegt burgemeester Pierre Rolin (IC-GB). Van der Straten zette in 2019 tijdelijk zijn mandaat van schepen on hold om gezondheidsredenen.
 2. Sabine (89) tweede bewoner van De Groene Linde die bezwijkt aan coronavirus, nog negen andere personen besmet
  PREMIUM

  Sabine (89) tweede bewoner van De Groene Linde die bezwijkt aan coronavi­rus, nog negen andere personen besmet

  In woonzorgcentrum De Groene Linde in Sint-Genesius-Rode is na Gustaaf V. (88) vorige week ook Sabine Mosselmans (89) helaas overleden. Beiden bezweken aan de gevolgen na een besmetting met het coronavirus. Op dit moment zijn nog vijf andere bewoners besmet met Covid-19 en één bewoner ligt al enkele weken in het ziekenhuis. Ook drie personeelsleden hebben positief getest.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis