Axel Witsel promoot mee het zakwoordenboekje voor anderstalige spelertjes.
Volledig scherm
Axel Witsel promoot mee het zakwoordenboekje voor anderstalige spelertjes. © rv/Alexandra Bertels

Witsel en co promoten zakwoordenboekjes voor anderstalige voetballertjes

De Belgische Voetbalbond en vzw de Rand brengen een zakwoordenboekje uit waarmee trainers met anderstalige voetballertjes kunnen communiceren. De Rode Duivels en de Red Flames zijn de peters en meters van het project.

 1. REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstgeschenk”
  PREMIUM
  Brussel/Sint-Pieters-Leeuw

  REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstge­schenk”

  De tuin van het ‘Hôtel de la Chaumière du Lac’ in het Luikse Robertville was woensdagochtend het decor voor een jaarlijks ritueel dat ondertussen vergroeid is met de Brusselse kerstsfeer: de kap van de kerstboom. De achttien meter hoge Nordmann moet de Grote Markt doen heropleven in deze atypische eindejaarsperiode. Hoteleigenaars Didier en Birgit moeten hiervoor wel afscheid nemen van hun boom. “Het was een erg emotionele ochtend”, vertellen ze aan onze reporter, die alles vanop de eerste rij beleefde.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs stopt met takeaway: “De regels veranderden zo vaak dat ik er even genoeg van heb”
  PREMIUM
  Halle

  Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs stopt met takeaway: “De regels verander­den zo vaak dat ik er even genoeg van heb”

  Sommelier en eigenaar van restaurant Les Eleveurs in Halle Andy De Brouwer gooit voor 2020 de handdoek in de ring. Tot eind dit jaar kan je geen takeaway in de bekende zaak meer afhalen en heropenen voor de feesten zit er volgens hem niet in. “Wie daarin gelooft is naïef”, zegt Andy realistisch. Maar hij kijkt wel positief naar de toekomst. “Ik steek mijn tijd en energie in een nieuw concept.” De wijnkenner praat openhartig over de gevolgen van de coronacrisis voor het hotel van zijn zus en zijn eigen zaak. “Het is schandalig wat ik hier in het begin aan afval via takeaway de deur uit liet gaan.”
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 3. Voor het eerst in 74 jaar geen Sinterklaasvoorstelling van Het Kinderuur: “Volle zalen kunnen niet, dus we brengen het sintverhaal tot bij de kinderen thuis”
  Sint-Genesius-Rode

  Voor het eerst in 74 jaar geen Sinter­klaas­voor­stel­ling van Het Kinderuur: “Volle zalen kunnen niet, dus we brengen het sintver­haal tot bij de kinderen thuis”

  Voor het eerst in 74 jaar kunnen de kinderen in Sint-Genesius-Rode niet uitkijken naar een Sinterklaasvoorstelling van Het Kinderuur. Maar geen nood. Het kindertheatergezelschap blikte een reeks filmpjes in die de sint rechtstreeks naar hun huiskamers brengt. BV’s als Sien Eggers, Kim Gevaert en Mathias Vergels maken hun opwachting in de filmpjes waarmee vanaf 30 november afgeteld wordt naar de komst van Sinterklaas.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas