Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Vrouw pluimt zeventiger en gaat door het lint wanneer hij er haar op aanspreekt

Sint-Genesius-RodeEen 86-jarige man uit Sint-Genesius-Rode is maandenlang afgeperst door een vrouw van aan de Kust. Het parket vordert nu 3 jaar cel tegen de vrouw, die niet kwam opdagen op haar proces.

 1. VeloVeilig-karavaan trekt door Brussel: “Al heel wat vooruitgang, maar sommige stukken wel gevaarlijk”
  Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node

  VeloVeilig-karavaan trekt door Brussel: “Al heel wat vooruit­gang, maar sommige stukken wel gevaarlijk”

  Dinsdag doorkruiste de VeloVeilig-campagne Brussel. Via de Leuvensesteenweg in Schaarbeek fietsten ze langs het kruispunt aan Meiser, de Ernest Cambierlaan en de Haachtstesteenweg naar het hoofdkantoor van P&V verzekeringen in de Koningsstraat. Onder de deelnemers was ook de mama van het Loes, het meisje dat vorig jaar helaas omkwam bij een verkeersongeval toen ze met haar fiets wou oversteken.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.