Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / M2020

Sint-Genesius-Rode voert als eerste regularisatietaks in: “Ontwikkelaars maken bewust misbruik van het systeem”

Sint-Genesius-RodeSint-Genesius-Rode voert wellicht als eerste gemeente in Vlaanderen een regularisatietaks in. Wie vanaf 1 januari een stedenbouwkundige regularisatie aanvraagt zal daarvoor forfaitair 500 euro moeten betalen. Er zijn nog extra tarieven voorzien naargelang het dossier.

 1. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Brussel
 2. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 1. Opnieuw Brussels gebouw ontruimd dat bezet werd door asielzoekers: “Mensen werden opgejaagd door de straten”
  PREMIUM

  Opnieuw Brussels gebouw ontruimd dat bezet werd door asielzoe­kers: “Mensen werden opgejaagd door de stra­ten”

  Op zondagmiddag vonden in de straten van Brussel twee manifestaties plaats met een link naar de opvangcrisis. Tijdens één ervan werd bekendgemaakt dat asielzoekers sinds vrijdag een nieuw gebouw bezetten, een leegstaand hotel. Dat pand werd in de vooravond ontruimd tijdens een politieactie. Maar volgens burgercollectief ‘Stop de opvangcrisis’, dat zich inzet voor de huisvesting van asielzoekers, gebeurde die actie niet zoals het hoorde.
  Brussel
 2. “Is ons stuk grond nu nog geld waard of niet?” Eigenaars Herman en Patrick bezorgd nu geplande verkaveling langs Brusselbaan geschrapt werd
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  “Is ons stuk grond nu nog geld waard of niet?” Eigenaars Herman en Patrick bezorgd nu geplande verkave­ling langs Brussel­baan geschrapt werd

  Patrick De Doncker en Herman Van Gerwen bezitten een lap bouwgrond aan de Brusselbaan in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw. Maar door de bouwstop kregen ze te horen dat de geplande verkaveling op het terrein niet doorgaat. Ze weten vandaag niet of hun terrein nog iets waard is. “Wij leven al maanden in onzekerheid”, klinkt het.