Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © shutterstock

Sint-Genesius-Rode start nieuw jaar met goede voornemens: start-to-runsessie in Novarodepark

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Ook Monumentenwacht Vlaams-Brabant gaat mee met z’n tijd: “Dankzij drones kunnen we nu schade zien op plekken waar we eerst zelfs niet geraakten”

  Ook Monumenten­wacht Vlaams-Bra­bant gaat mee met z’n tijd: “Dankzij drones kunnen we nu schade zien op plekken waar we eerst zelfs niet geraakten”

  Monumentenwacht Vlaams-Brabant heeft drones geïntroduceerd als een nieuwe manier om waardevolle gebouwen op moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren. Door middel van drones kunnen de wachters haarscherpe foto’s maken van schade die anders misschien onopgemerkt blijft. Het dient als aanvulling op de visuele inspecties van de wachters. In een eerste fase worden deze ingezet bij de restauratie van het Kasteel van Huizingen, in Beersel.
  Beersel