Mama Beatrice De Smet en vader Sam Rutherford bij het vertrek in augustus van dochter Zara, die maandag terugkeert van haar reis als jongste pilote ooit die solo rond de wereld vloog.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Beatrice De Smet en vader Sam Rutherford bij het vertrek in augustus van dochter Zara, die maandag terugkeert van haar reis als jongste pilote ooit die solo rond de wereld vloog. © rv/FlyZolo/Didier De Broux

Papa Sam (49) kan maandag eindelijk Zara Rutherford (19) in de armen sluiten na langste solovlucht: “Verrast door haar plannen? Ze zat al op haar 8ste achter de stuurknuppel”

Sint-Genesius-RodeSam Rutherford (49) volgde de voorbije maanden dochter Zara op de voet. Morgen maandag schrijft ze geschiedenis, want dan landt ze als jongste vrouw ooit na een solovlucht om de wereld. “We hebben op alle mogelijke manieren contact gehouden en ik ben ook zelf twee keer tot bij haar gereisd”, zegt de fiere papa, die zich straks mag opmaken voor een nieuw avontuur. Want na zijn dochter van 19 heeft ook zoon Mack (16) wilde plannen... 

  1. Arno (29) vertrok al liftend vanuit Brussel... Zes jaar later zeilt hij vanuit Australië terug naar ons land: “Alles wat kon mislopen, is gebeurd. Maar wát een avontuur”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    Arno (29) vertrok al liftend vanuit Brussel... Zes jaar later zeilt hij vanuit Australië terug naar ons land: “Alles wat kon mislopen, is gebeurd. Maar wát een avontuur”

    Na wellicht wel hét avontuur van zijn leven is Arno Meyns (29) uit Knokke-Heist terug thuis. In 2015 vertrok hij al liftend vanuit Brussel naar... eindbestemming onbekend. Via de Alpen en Canada belandde hij in Nieuw-Zeeland en Australië, waar hij 11 maanden geleden aan een zeiltocht naar huis begon. Met meestal ook alleen zijn hond Freeda aan boord. “Ik heb momenten gehad waarop ik dacht dat mijn schip verloren was, maar telkens vond ik een manier om het varende te houden.”