François Defise van TomorRode.(links) met de buurtbewoners tijdens de inhuldiging van de eerste moestuinbakken in de wijk Ten Broek in Sint-Genesius-Rode.
Volledig scherm
PREMIUM
François Defise van TomorRode.(links) met de buurtbewoners tijdens de inhuldiging van de eerste moestuinbakken in de wijk Ten Broek in Sint-Genesius-Rode. © rv/TomorRode

Moestuinbakken veroveren Sint-Genesius-Rode: “Buren slaan sneller een praatje wanneer ze samen groenten kweken”

Sint-Genesius-RodeHet burgercollectief TomorRode installeert moestuinbakken in verschillende wijken in Sint-Genesius-Rode. Buurtbewoners kunnen er zelf groenten en fruit kweken maar nog belangrijk: ze hebben opnieuw contact met elkaar.

 1. Infomarkt over nieuwe plannen voor woonkernen
  Sint-Genesius-Rode

  Infomarkt over nieuwe plannen voor woonkernen

  De provincie Vlaams-Brabant en de gemeente organiseren op maandag 19 septe een infomarkt over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Afbakening woonkernen Horizon+’. Voor dat plan ligt een startnota klaar waarvoor een openbaar onderzoek georganiseerd wordt. Op die manier willen de provincie en de gemeenten Overijse, Tervuren en Sint-Genesius-Rode afspraken vastleggen over hoe er gebouwd kan worden in de woongebieden vlakbij het Zoniënwoud. In Sint-Genesius-Rode gaat het onder andere over de wijk Middenhut. De infomarkt gaat door in het cultureel centrum Wauterbos aan de Wauterbos 3 van 20 uur tot 23 uur.
 2. Siemens maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap
  Huizingen

  Siemens maakt kinderen warm voor technolo­gie en wetenschap

  Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Vijftig kinderen tussen 8 en 12 jaar maken tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. “Ons succes schuilt in de kennis en de talenten van onze medewerkers en vaak weten hun kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer”, ”, zegt Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’. “Door hen met Little Innovators reeds vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs willen we hen warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders.”
 1. Cultuurcentra organiseren eerste theatermarkt: “We willen iedereen extra prikkelen”
  Zennevallei

  Cultuurcen­tra organise­ren eerste theater­markt: “We willen iedereen extra prikkelen”

  De cultuurcentra uit de Zennevallei en de lokale toneelverenigingen slaan de handen in elkaar voor een eerste regionale theatermarkt. Die vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de foyer van CC de Meent in Alsemberg. Spelers, regisseurs en productiemedewerkers kunnen er elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Het publiek maakt er kennis met het volledige theateraanbod voor het komende seizoen. “Het voorbije jaar is gebleken dat het niet altijd eenvoudig was om het publiek opnieuw naar de zalen te trekken”klinkt het bij de culturele centra. “Met deze gratis theatermarkt willen de cultuurcentra en verenigingen het publiek extra prikkelen om massaal te komen genieten van de vele boeiende toneel- en theatervoorstellingen die onze regio te bieden heeft.”
 2. Spiegeltent keert terug tijdens jaarmarkt in Sint-Genesius-Rode
  Sint-Genesius-Rode

  Spiegel­tent keert terug tijdens jaarmarkt in Sint-Genesius-Ro­de

  Op zaterdag 24 september is er opnieuw jaarmarkt in Sint-Genesius-Rode In Ons Parochiehuis is er een tweedehandsboekenbeurs van het Davidsfonds, op de Kerkstraat is er een rommelmarkt en Het Kinderuur speelt een nieuwe voorstelling aan de Zandgroeve. Lokale verenigingen als K-Creation, turngroep KSGT en de linedancers van Tahtanka treden op. Maar er zijn ook dweilorkestjes, een sneltekenaar, een ballonplooier en zelfs ‘Circus à la carte’ zodat er voortdurend animatie is. De spiegeltent die vorig jaar werd opgetrokken keert terug en staat dit keer op de Gemeentehuislaan. Overdag vinden er optredens plaats en ‘s avonds gaat er een fuif door.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.