Mathias Vergels met teddybeer op stap in Sint-Genesius-Rode in zijn nieuwe videoclip.
Volledig scherm
Mathias Vergels met teddybeer op stap in Sint-Genesius-Rode in zijn nieuwe videoclip. © Youtube

Mathias Vergels respecteert coronamaatregelen in nieuwe videoclip

 1. Amerikaanse minister van Defensie volgende week in Brussel verwacht
  Brussel

  Amerikaan­se minister van Defensie volgende week in Brussel verwacht

  De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin is zaterdag vertrokken voor een tour richting Israël, Duitsland, ons land en het Verenigd Koninkrijk. Op de agenda staan volgens het Pentagon ontmoetingen met regeringsleiders en militaire toplui. De ontslagnemende Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, ontving zondag zijn collega. Komende week houdt de viersterrengeneraal op rust halt in Brussel voor een ontmoeting met NAVO-topman Jens Stoltenberg.
 2. Waarom anderstalige brochures altijd heisa veroorzaken: “Je moet de anderstalige serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Pieters-Leeuw/Pepingen

  Waarom anderstali­ge brochures altijd heisa veroorza­ken: “Je moet de anderstali­ge serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”

  Eén tweetalige brochure in het vaccinatiecentrum in Halle en er barst een storm van protest los op sociale media. Waarom willen de burgemeesters die brochures niet zien circuleren in het centrum? En wanneer mag je dan wel mensen helpen die geen woord Nederlands spreken? “We denken vaak te snel dat iemand onze taal niet spreekt”, zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw.
 1. Natuurpunt en gemeentebestuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Natuurpunt en gemeentebe­stuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”

  Het zit er bovenarms op tussen het gemeentebestuur van Hoeilaart en Natuurpunt Druivenstreek. Aanleiding is de herziening van het ruimtelijk structuurplan. Volgens burgemeester Tim Vandenput geeft de gemeente zeventien hectare groen terug aan de natuur, maar volgens Natuurpunt zal net het tegenovergestelde gebeuren. “De burger wordt blij gemaakt met een dode mus”, klinkt het.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterstevoren spelen?
  Play
  Popquiz

  Herken jij het nummer dat Senne en Lokko achterste­vo­ren spelen?