Dat Zara Rutherford veel plezier beleeft aan het vliegen, zie je aan de kamerbrede glimlach op haar gezicht. Hier vliegt ze met de Shark Ultralight, het vliegtuigje dat ze mag gebruiken voor de solovlucht.
Volledig scherm
Dat Zara Rutherford veel plezier beleeft aan het vliegen, zie je aan de kamerbrede glimlach op haar gezicht. Hier vliegt ze met de Shark Ultralight, het vliegtuigje dat ze mag gebruiken voor de solovlucht. © Flyzolo

KIJK LIVE. Zara (19) vliegt vanaf vandaag als jongste pilote ooit solo de wereld rond, over 52 landen: “Onderweg meisjes warm maken voor de luchtvaart”

Wevelgem / Sint-Genesius-RodeOngetwijfeld met vlinders in de buik stijgt de Belgisch-Britse Zara Rutherford (19) uit Sint-Genesius-Rode vandaag op vanop het vliegveld in Wevelgem. Ze waagt zich aan een solovlucht rond de wereld en steekt twee keer de evenaar over, goed voor 51.000 kilometer. Als ze slaagt in haar opzet, vestigt ze een nieuw wereldrecord. “Een goed ontbijt en een stevig avondmaal, maar de middaglunch sla ik telkens over”, vertelt de goed voorbereide jongedame.

  1. Lage Emissiezone aangepast: Rodenaren kunnen opnieuw zonder omrijden naar Ring
    Sint-Genesius-Rode

    Lage Emissiezo­ne aangepast: Rodenaren kunnen opnieuw zonder omrijden naar Ring

    Rodenaren kunnen opnieuw de snelste weg richting Brusselse Ring nemen zonder dat ze rekening hoeven te houden met de Lage Emissiezone (LES) in Brussel. De Sint-Hubertusdreef en Harasdreef behoren voortaan niet meer tot de zone zodat de weg richting Duboislaan niet meer gecontroleerd wordt. Wie een oude wagen had moest sinds de invoering ervan een stuk omrijden of een toegangspas kopen om de enkele kilometer in de zone te doorkruisen.