Jef Neve en Teus Nobel
Volledig scherm
Jef Neve en Teus Nobel © RV

Jef Neve en Teus Nobel vieren 100 jaar Toots

Sint-Genesius-RodeIn 2022 zou de nationale jazzheld van België Toots Thielemans 100 kaarsjes mogen uitblazen. Ter ere van dit jubileum zullen Jef Neve en Teus Nobel een optreden geven met veel eerbied voor zijn repertoire. 

 1. RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperiode was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”
  PREMIUM
  Zaventem

  RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperi­o­de was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”

  Ze heeft eerst wat ervaring opgedaan in het restaurant van haar zus in Sint-Jans-Molenbeek en nu heeft de Turkse Kubra Ozen (25) haar eigen zaak geopend. Al twee maanden is ze de trotse uitbaatster van Bohemio op het Heldenplein in Zaventem. Het concept? Elke week de keuken van een ander land naar de luchthavengemeente halen. “Mensen moeten het gevoel hebben dat ze op reis zijn”, klinkt het.
 2. Vader en zoon uit Moerbeke zorgen dat Lot opnieuw een slagerij heeft: “Met zelfgekweekt vlees willen we jong en oud overtuigen”
  PREMIUM
  Lot/Moerbeke

  Vader en zoon uit Moerbeke zorgen dat Lot opnieuw een slagerij heeft: “Met zelfge­kweekt vlees willen we jong en oud overtuigen”

  Tom (43) en Jelle (21) Flamant pendelen bijna dagelijks 60 kilometer om in Lot hun slagerij uit te baten. Vader en zoon hebben een passie voor vlees. Ze zijn blij dat ze die nu samen met iedereen kunnen delen. En de klanten? Die zijn dan weer tevreden want dankzij het duo heeft het dorp tenminste nog een slager. “Ik denk dat we hier snel ingeburgerd kunnen geraken", zegt Tom.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.