Op het von Karman Instituut zijn ze trots op de nanosatelliet Qarman. Projectmanager Amandine Denis (rechts), directeur Peter Grognard (tweede van links) met het team bij een testmodel.
Volledig scherm
Op het von Karman Instituut zijn ze trots op de nanosatelliet Qarman. Projectmanager Amandine Denis (rechts), directeur Peter Grognard (tweede van links) met het team bij een testmodel. © Mozkito

Instituut in Rode schrijft ruimtevaartgeschiedenis: Satelliet Qarman ingezet in de strijd tegen ruimteafval

Het von Karman Instituut (VKI) in Sint-Genesius-Rode wil ruimtevaartgeschiedenis schrijven. Binnenkort wordt een kleine satelliet gelanceerd die een terugkeer in de dampkring moet overleven en dat zou uniek zijn. “Met ons project kunnen we het ruimteafval in de toekomst beperken”, zegt projectmanager Amandine Denis.

0 reacties

  1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
    Brussel

    Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

    De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.