(Illustratiebeeld) Op de speelplaats wordt onder andere een broedhoop voor het Vliegend hert aangelegd.
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) Op de speelplaats wordt onder andere een broedhoop voor het Vliegend hert aangelegd. © rv

Groene speelplaats van kleuters OLV kan rekenen op provinciale subsidies

Sint-Genesius-RodeDe kleuters van de Vrije Kleuterschool van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut kijken uit naar een groenere speelplaats.

 1. Wat is er aan de hand in de Versailleswijk? “Een afvalcontainer in brand steken ... Je weet toch dat je ouders dat moeten betalen?”
  PREMIUM
  Neder-over-Heembeek

  Wat is er aan de hand in de Versailles­wijk? “Een afvalcon­tai­ner in brand steken ... Je weet toch dat je ouders dat moeten betalen?”

  Drie dagen op rij hadden jongeren uit de Versailleswijk in Neder-over-Heembeek ruzie met de politie. Ze staken vuilniscontainers in brand en gooiden volgens de politie met projectielen naar agenten. Wij trokken naar de buurt om te praten met bewoners. Wat is er aan de hand? “Het gaat altijd goed met de politie, tot er agenten komen die ons niet kennen ..”
 2. Rodenaren verliezen schepen Charles-Emmanuel van der Straten (69): “Hij werd door iedereen gewaardeerd en gerespecteerd”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Rodenaren verliezen schepen Char­les-Emmanuel van der Straten (69): “Hij werd door iedereen gewaar­deerd en gerespec­teerd”

  Charles-Emmanuel van der Straten (69), schepen voor IC-GB in Sint-Genesius-Rode, is afgelopen zondag overleden. Na een maandenlange strijd tegen een aanslepende ziekte, stierf hij omringd door zijn familie. “Al wie Van der Straten kende zal hem zich herinneren als een bekwaam en ervaren persoon, zeer betrokken bij zijn gemeente en begaan met het welzijn van al haar inwoners”, zegt burgemeester Pierre Rolin (IC-GB). Van der Straten zette in 2019 tijdelijk zijn mandaat van schepen on hold om gezondheidsredenen.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"