We trokken nog een laatste keer naar het Ontspanningscentrum Marcel Malderez in Sint-Genesius-Rode.
Volledig scherm
PREMIUM
We trokken nog een laatste keer naar het Ontspanningscentrum Marcel Malderez in Sint-Genesius-Rode. © Bart Kerckhoven

BINNENKIJKER. Het centrum Malderez, 40 jaar dé speeltuin voor de ambtenarij, gaat straks onder de sloophamer : “Niemand wist dat er zo’n mooi domein achter die poort lag”

Sint-Genesius-RodeHet paradijs op aarde. Zo noemt Fred Vanderlinden het ontspanningscentrum Marcel Malderez in Sint-Genesius-Rode, de plek die 20 jaar geleden de deuren al sloot en waar hij zijn jeugd sleet. ‘Central’, misschien onbekend voor velen, was 40 jaar lang een soort pretpark voor de ambtenarij.  We trokken een laatste keer langs vervallen zwembad, tennisbanen en minigolfcourt, voor de sloophamer een uniek stukje geschiedenis wegveegt.

  1. Achter de schermen van het Von Karman Instituut dat voor 11 miljoen euro vernieuwd wordt: “Na meer dan zestig jaar relevanter dan ooit.”
    PREMIUM
    Sint-Genesius-Rode

    Achter de schermen van het Von Karman Instituut dat voor 11 miljoen euro vernieuwd wordt: “Na meer dan zestig jaar relevanter dan ooit.”

    Wielerkampioenen fietsen zich in het zweet in de windtunnel en grote vliegtuigbouwers doen beroep op haar wetenschappers om hun toestellen zuiniger te laten vliegen. Het Von Karman Instituut in Sint-Genesius-Rode wordt de komende jaren voor 11 miljoen euro gerenoveerd. Maar weinigen weten wat zich achter de imposante gevel afspeelt. Wij trokken naar de rand van het Zoniënwoud voor een rondleiding van grote baas Peter Grognard. “Het ziet er niet altijd even flitsend uit maar hier worden bakens verzet op wetenschappelijk vlak”, zegt hij.