Managing director Peter Grognard van het Von Karman Instituut.
Volledig scherm
PREMIUM
Managing director Peter Grognard van het Von Karman Instituut. © rv/Von Karman Instituut

Achter de schermen van het Von Karman Instituut dat voor 11 miljoen euro vernieuwd wordt: “Na meer dan zestig jaar relevanter dan ooit.”

Sint-Genesius-RodeWielerkampioenen fietsen zich in het zweet in de windtunnel en grote vliegtuigbouwers doen beroep op haar wetenschappers om hun toestellen zuiniger te laten vliegen. Het Von Karman Instituut in Sint-Genesius-Rode wordt de komende jaren voor 11 miljoen euro gerenoveerd. Maar weinigen weten wat zich achter de imposante gevel afspeelt. Wij trokken naar de rand van het Zoniënwoud voor een rondleiding van grote baas Peter Grognard. “Het ziet er niet altijd even flitsend uit maar hier worden bakens verzet op wetenschappelijk vlak”, zegt hij.

  1. Zo VeloVeilig is Sint-Genesius-Rode: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
    Sint-Genesius-Rode

    Zo VeloVeilig is Sint-Genesius-Ro­de: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

    De inwoners van Sint-Genesius-Rode hebben 12 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.